De Geboortesteen van December: Turquoise

December heeft de eer om geassocieerd te worden met een van de oudste edelstenen die de mensheid kent: de turquoise. Deze opvallende blauw-groene steen is sinds de oudheid geliefd bij veel culturen, van de oude Egyptenaren tot de inheemse volkeren van de Amerika’s.

Uiterlijk en Herkomst Turquoise heeft een unieke kleur die varieert van hemelsblauw tot groen, afhankelijk van de aanwezigheid van koper (wat het blauwer maakt) of ijzer (wat het groener maakt). De steen wordt voornamelijk gevonden in droge, ijzerrijke grond, met belangrijke vindplaatsen in de Verenigde Staten, Mexico, China, Iran en Tibet.

Symboliek en Geschiedenis De naam “turquoise” komt van het Franse woord voor “Turks”, omdat de steen via Turkije naar Europa werd gebracht. Oude culturen waardeerden deze steen niet alleen voor zijn schoonheid, maar ook voor zijn beschermende en helende eigenschappen. In veel oude beschavingen werd turquoise gezien als een symbool van welvaart, geluk en bescherming.

Spirituele en Helende Werking Turquoise wordt vaak geassocieerd met eigenschappen van bescherming en genezing. Hier zijn enkele overtuigingen over de steen:

  1. Bescherming: Veel oude krijgers droegen turquoise als amulet, gelovend dat het hen zou beschermen in de strijd. Reizigers dragen het ook voor bescherming tijdens hun reizen.
  2. Communicatie: Het bevordert eerlijke en heldere communicatie, vooral in relaties.
  3. Balans: Turquoise zou kunnen helpen om emotioneel evenwicht en innerlijke rust te bevorderen.
  4. Genezing: Er wordt geloofd dat het fysieke wonden kan helpen genezen en het lichaam kan ontgiften.

Conclusie Of je nu gelooft in de spirituele eigenschappen van edelstenen of niet, het is niet te ontkennen dat turquoise al eeuwenlang wordt bewonderd en gewaardeerd. Voor degenen die in december zijn geboren, biedt de turquoise een prachtige en historisch rijke geboortesteen om te koesteren.