Oud goud

Maatwerk - Oud goud

Heb je oude sieraden liggen waar je niks meer mee doet?

Wat zonde om te laten liggen. Bij Groenenboom Sieraden kun je terecht om deze oude sieraden te laten veranderen. Soms kan een enkele aanpassing een sieraad heel nieuw leven inblazen.

Oud goud kan ook worden omgesmolten. We verhitten het goud en smelten het om tot een staaf. Van de staaf maken we zogenaamde halffabricaten om dit vervolgens weer om te vormen tot een nieuw sieraad. Op deze manier kunnen we het goud hergebruiken en de emotionele waarde behouden.

Hoe werkt het?

Na het maken van een afspraak gaan we samen kijken naar het oude goud wat je mee hebt genomen. Ik check of het goud echt is en bruikbaar is voor een nieuw sieraad. We bespreken wensen en mogelijkheden. Vaak geef ik voorbeelden en uiteindelijk maak ik een schets met een prijsopgave.

“Liefde voor sieraden”

"Behoud de emotionele waarde"

Het verhaal van Tina.

Tina is de moeder van Joan en Sanouk. Oma was dol op sieraden en had aardig wat mooie echt gouden sieraden liggen. Hoewel de sieraden van Oma mooi zijn, passen ze niet bij de stijl van de erfgenamen. Tina heeft het idee om het goud her te gebruiken voor haarzelf en haar dochters. Bij een eerste afspraak vraag ik of Tina een idee heeft wat ze zou willen en ze antwoordt dat ze het goud graag hergebruikt voor een sieraad dat symbool staat voor haar en haar dochters. Ze had zelf al gezocht naar inspiratie en kwam uit op ringen waar het symbool met de eenheid ‘drie’ naar voren kwam. Na verder te hebben geluisterd naar het verhaal van Tina heb ik een aantal schetsen gemaakt. Er was een schets die er voor haar en haar dochters Joan en Sanouk uitsprong. Na het akkoord seintje te hebben gekregen ben ik begonnen met het omsmelten van het oud goud. Van een staaf naar draad en van draad naar een ring. De ringen zijn allemaal net een beetje anders, net als de dames zelf.

"Werken met oud goud zorgt voor het behoud van emotionele waarde"

Het verhaal van Cobi

Cobi heeft een ring van haar moeder geërfd en de ring is zo dof dat ze twijfelt of de ring wel echt is. Wanneer ik Coby vertel dat de ring echt is, vraagt ze of de ring omgesmolten kan worden. Ik geef aan dat dit zeker tot de mogelijkheden behoort. Ik vraag haar of er nog iets is wat ze mooi vindt aan de huidige ring, afgezien dat hij lelijk en dof oogt. Ze geeft aan dat ze de vorm en stijl wel mooi vindt. Ik geef gelijk aan dat ik denk dat het een goed idee is als we de steen vervangen en dat ik de ring helemaal opnieuw kan afwerken zodat deze er weer goed uit ziet. We bespreken de opties voor afwerkingen en een nieuwe edelsteen. Een oude ring kan namelijk ook vervormd worden tot een nieuw sieraad door middel van kleinere aanpassingen. Omsmelten is niet altijd het antwoord. Het resultaat mag er zijn.

"Een nieuw leven"

Het verhaal van Janneke

Na een herseninfarct komt Janneke terecht in een roerige periode van haar leven.   De fase van persoonlijke ontwikkeling is aangebroken en ze komt tot de conclusie dat haar leven niet meer is zoals zij het zou willen. Als je op het randje van leven of dood hebt gelegen verandert je dat als mens, je gaat op zoek naar jezelf, je dromen en je wensen. Janneke maakt onverwachte keuzes in haar leven, tegen de verwachtingen van de maatschappij in, en bloeit weer helemaal op. Ze geniet met de dag meer van haar leven. Na ongeveer twee jaar komt Janneke via een gemeenschappelijke kennis bij mij terecht. Ze doet haar hele verhaal uit de doeken, heeft oud goud meegenomen en vraagt aan mij wat ik voor haar kan betekenen. Ik vraag aan haar wat haar lievelingskleur is. Ze straalt en ik voel dat we gaan werken met edelstenen. Ik laat haar voorbeelden zien van mijn stijl werk en ze zegt “weet je Karin , ik vind alles mooi wat je mij laat zien en voel dat jij iets bijzonders kan maken als ik je vrij laat”. Ze geeft mij 100% creatieve vrijheid. Ik ga aan de slag en verwerk haar verhaal in deze bijzondere ring:
Van strak en rechtlijnig (het rechte gedeelte) naar een splitsing in je leven, waar je vervolgens tot bloei komt (edelstenen). Het afgeven van het sieraad was een emotioneel moment met een lach en een traan. Lieve Janneke, wat ben ik jou dankbaar voor je vertrouwen in mij.

Contactgegevens

Groenenboom Sieraden
te Papendrecht
Bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Karin Groenenboom
WhatsApp: 06-42953956
Mail: [email protected]

KvK: 52084329
BTW nummer op aanvraag beschikbaar

Social media

Groenenboom sieraden heeft ook een Facebook en Instagram pagina.
Uiteraard ben je welkom om één of beide pagina’s te volgen of te delen met je familie of vrienden.

Informatie

Veilig online betalen

Veelgestelde vragen

Contactgegevens

Groenenboom Sieraden
te Papendrecht
Bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Karin Groenenboom
WhatsApp: 06-42953956
Mail: [email protected]

KvK: 52084329
BTW nummer op aanvraag beschikbaar

Social media