De Geboortesteen van Mei: Smaragd

green glass bottle on white tableDe maand mei is verbonden met de betoverende smaragd, een edelsteen die door de eeuwen heen wordt geassocieerd met vruchtbaarheid, wedergeboorte en liefde. De smaragd, gekenmerkt door zijn diepgroene kleur, is niet alleen een prachtig sieraad, maar wordt ook toegeschreven aan diverse helende en spirituele eigenschappen.

Geschiedenis van de Smaragd

Smaragden worden al sinds de oudheid gewaardeerd. De oude Egyptenaren beschouwden de smaragd als een symbool van eeuwige jeugd en leven. Cleopatra, de laatste farao van het oude Egypte, was vooral dol op smaragden en droeg ze als sieraden. Ook in andere oude beschavingen, zoals die van de Romeinen en de Grieken, werd de smaragd geassocieerd met de godin Venus, de godin van liefde en schoonheid.

De Werking van de Smaragd

 Door de eeuwen heen zijn er veel anekdotes en overtuigingen geweest over de voordelen van het dragen of bezitten van een smaragd.

  1. Emotionele Balans: De smaragd staat bekend om het bevorderen van emotioneel welzijn. Het wordt gezegd dat het de drager helpt om evenwicht en stabiliteit in hun leven te brengen.
  2. Gezichtsvermogen: In oude tijden geloofden sommigen dat het kijken naar een smaragd het gezichtsvermogen zou verfrissen en herstellen. Er waren zelfs verhalen over mensen die smaragden gebruikten om hun ogen mee te behandelen.
  3. Vruchtbaarheid & Liefde: Gezien de historische associatie met de godin Venus, wordt de smaragd vaak gezien als een steen die liefde, passie en toewijding bevordert. Daarnaast zou het de vruchtbaarheid stimuleren.
  4. Bescherming: Er is een overtuiging dat de smaragd het vermogen heeft om zijn drager te beschermen tegen negatieve energieën en het kwaad.

Conclusie

De smaragd is niet alleen een visueel verbluffende edelsteen, maar wordt ook omgeven door een rijke geschiedenis en talloze overtuigingen over zijn positieve effecten. Of je nu gelooft in zijn helende eigenschappen of gewoon gefascineerd bent door zijn schoonheid, er is geen twijfel dat de smaragd een bijzondere steen is die de maand mei op een prachtige manier vertegenwoordigt.