De Saffier: Geboortesteen van September

September wordt geassocieerd met de saffier, de geboortesteen van deze maand. Saffieren zijn prachtige edelstenen met een rijke geschiedenis en een breed scala aan symbolische betekenissen en geneeskrachtige eigenschappen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geboortesteen van september en de werking van de saffier

Geschiedenis en Betekenis De saffier is een kostbare edelsteen die al duizenden jaren wordt gewaardeerd. De naam “saffier” is afgeleid van het Latijnse woord “sapphirus” en het Griekse woord “sappheiros,” wat “blauw” betekent. Hoewel saffieren vaak geassocieerd worden met een diepblauwe kleur, kunnen ze eigenlijk in verschillende kleuren voorkomen, zoals roze, geel, groen, paars en zelfs kleurloos. De meest waardevolle en herkenbare zijn echter de blauwe saffieren.

Saffieren hebben door de geschiedenis heen een speciale betekenis gehad in verschillende culturen. In het oude Perzië geloofde men bijvoorbeeld dat de aarde op een gigantische saffier rustte, waardoor de lucht blauw werd. Dit droeg bij aan de associatie van saffieren met de hemel en goddelijke bescherming. In de middeleeuwen droegen koningen en koninginnen saffieren als een symbool van wijsheid, adel en koninklijke kracht.

De Werking van de Saffier

Saffieren worden niet alleen gewaardeerd vanwege hun schoonheid, maar ook vanwege hun spirituele en helende eigenschappen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende interpretaties van de werking van saffieren:

  1. Wijsheid en Bescherming: De saffier wordt vaak geassocieerd met wijsheid en inzicht. Het wordt gezien als een steen die mentale helderheid en focus bevordert, waardoor je problemen en uitdagingen beter kunt begrijpen en aanpakken. Het staat ook bekend om zijn beschermende eigenschappen, die negatieve energieën afweren en innerlijke rust bevorderen.
  2. Spirituele Groei: Voor degenen die geïnteresseerd zijn in spirituele groei en meditatie, kan de saffier een waardevol hulpmiddel zijn. Het wordt gezien als een steen die je helpt contact te maken met je innerlijke zelf en hogere spirituele rijken.
  3. Communicatie en Expressie: Saffieren worden soms geassocieerd met verbeterde communicatievaardigheden. Ze zouden kunnen helpen bij het uiten van gedachten en emoties op een duidelijke en kalme manier, wat nuttig kan zijn in persoonlijke en professionele relaties.
  4. Geneeskrachtige Eigenschappen: Hoewel edelstenen geen vervanging zijn voor medische behandelingen, geloven sommige mensen dat saffieren kunnen bijdragen aan fysieke en emotionele genezing. Ze worden vaak geassocieerd met het verlichten van hoofdpijn, stress en emotionele spanning.