De Geboortesteen van Juli: Robijn

 

selective focus photo of red gemstoneDe robijn, een fonkelende rode edelsteen, is de geboortesteen van juli. Al eeuwenlang wordt deze steen geassocieerd met passie, bescherming en voorspoed. Het heldere, dieprode schijnsel van de robijn heeft altijd al de verbeelding van mensen over de hele wereld gevangen, waardoor het een van de meest gewilde edelstenen is.

Eigenschappen van de Robijn

De robijn behoort tot de korund familie van mineralen, dezelfde familie als de saffier. Wat de robijn onderscheidt, is zijn levendige rode kleur, variërend van helder lichtrood tot een diep bloedrood. De intensiteit van zijn kleur wordt vaak geassocieerd met de kracht van zijn energie en passie.

Spirituele en Helende Werking

Door de eeuwen heen zijn aan robijnen verschillende geneeskrachtige en spirituele eigenschappen toegeschreven:

  1. Bescherming: De robijn staat bekend om het afweren van negatieve energie. In oude tijden geloofden sommigen dat het dragen van een robijn hen zou beschermen tegen onheil en ziekte.
  2. Bevordering van Vitaliteit: Robijn wordt geacht de drager energie, kracht en levenslust te geven. Het stimuleert het hartchakra en brengt passie en enthousiasme in het leven.
  3. Verhoging van Zelfvertrouwen: De edelsteen zou ook helpen het zelfvertrouwen te vergroten, waardoor men moediger wordt in het nemen van beslissingen en het nastreven van zijn of haar doelen.
  4. Emotioneel Evenwicht: Robijnen kunnen ook helpen om emotionele wonden te helen en om vrede, liefde en vreugde in het leven te brengen.

Conclusie

Of je nu in juli geboren bent of gewoon gefascineerd bent door de prachtige rode tinten van robijnen, deze edelsteen is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een krachtige bondgenoot voor iedereen die zoekt naar bescherming, energie en emotioneel evenwicht. Het dragen van een robijn kan een mooie manier zijn om jezelf te verbinden met de rijke geschiedenis en krachtige energie van deze bijzondere steen.